جزییاتی از تفاهمات حقوقی امضاشده میان ایران و عراق/ اخباری از پرونده دو خبرنگار بازداشتی/ زمان صدور رای در پرونده «حمید نوری»/ آخرین وضعیت پرونده شهادت شهید شهرکی/قاطعیت دستگاه قضا برای برخورد با التهابات بازار بورس
خبرگزاری میزان_ نشست خبری مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه، امروز سهشنبه (۲ خرداد ماه) با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف برگزار شد.
این نشست از طریق تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به آدرس https://www.aparat.com/simayeedalat/live به صورت زنده پخش شد.
ستایشی با اشاره به دهه کرامت اظهار کرد: این ایام به حضرت فاطمه معصومه (ع) و ولادت امام رضا (ع) مربوط است، این ایام را به تمام مسلمانان به ویژه دختران عزیز ایران اسلامی تبریک میگویم.
وی با بیان اینکه در آستانه سالروز حماسه سوم خردادماه، آزادسازی خرمشهر در عملیات بیت المقدس قرار داریم، گفت: خرمشهر نماد اتکای یک ملت تحت محاصره و دست خالی، اما با اراده و با ایمان به خداوند است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: ملتی که تنها با مقاومت و با ایستادگی خود مچ دست ابر قدرتهای به ظاهر پرزور عالم را برای جداسازی خرمشهر قهرمان از خاک ایران را به زمین خواباند و نشان داد میتوان با برنامه ریزی و اتحاد قوی، گردنه سخت و پیچیده را به سلامت طی کند.
وی افزود: آزادسازی خرمشهر از دست دشمن بعثی و شبکه جهانی حامی وی توسط غیورمردان ایران زمین سمبل دلیر مردی و برهم زدن برنامه دشمن و تحمیل اراده ملی بر توطئه چینی و دسیسه سرایی دشمن است.
در ادامه اظهارات سخنگوی دستگاه قضا در این نشست خبری و پاسخهای وی به خبرنگاران به صورت اجمالی از نظر میگذرد.
ستایشی بیان کرد: همکاری خوبی بین قوه قضاییه و مجلس وجود دارد. تراکم کاری ناشی از تعدد طرحها و لوایح وجود دارد که تعدادی از طرح ها و لوایح مربوط به قوه قضاییه است. با تعامل خوب قوه قضاییه و مجلس این طرح ها و لوایح در حال بررسی و رسیدگی است. از جمله لوایحی که در مجلس است؛ لایحه شورای حل اختلاف در صحن در انتظار بررسی است، لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن و مجازات عبوردهندگان غیر مجاز افراد از مرز، لایحه تشکیل سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه، لایحه اصلاح قانون بکارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح در مواقع ضروری، لایحه پلیس اطفال و نوجوان، لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت. از مجلس استدعا داریم طرح مبارزه با اخلالگران اقتصادی را به صورت ویژه و با فوریت در دستور رسیدگی قرار دهند.
سخنگوی قوهقضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده شکایت حسن روحانی از حسن رحیمپور ازغدی گفت: این پرونده در دادگاه ویژه روحانیت مطرح شده و رسیدگی به شکایت بر اساس اعلام قبلی نیز قاعدتا از طریق دادگاه مربوطه پیگیری میشود.
ستایشی درباره اقدامات قوه قضاییه برای کاهش سرقت گفت: باتوجه به حساسیتی که قوه قضاییه درباره سرقت و آثار آن دارد، قرارگاه مقابله با سرقت را در ذیل شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم و تحت مدیریت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه استقرار دادیم. طبق آمار در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل از آن حدود ۲.۳ درصد افزایش داشته ایم. در تمامی استانهای کشور، کمیته متناظر تحت همین عنوان تشکیل و راه اندازی شده است و شعب تخصصی با هدف رسیدگی فوری و قاطع و بدون نوبت راه اندازی شده است. ۴۴۱ شعبه ویژه در دادسراها و ۵۰۲ شعبه در دادگاهها جهت رسیدگی به این مهم راه اندازی شده است.
ستایشی گفت: موضوع حفظ دارایی و سرمایههای مردم، در بورس از جمله مسایلی است که قوه قضاییه به آن توجه و اهتمام ویژه دارد؛ برخی التهابات کاذب و فرایندهای ناقص در التهابات این حوزه موثر بوده است.
مطمئن باشید دستگاه قضایی برابر تکالیف قانونی و وظایف ذاتی که دارد با این مساله با حساسیت برخورد میکند. در ناحیه ۳۲ دادسرای عمومی انقلاب، ویژه جرایم اقتصادی پرونده تشکیل شده است و در شرف تکمیل تحقیقات و اقدامات کارشناسی است. افراد مختلفی احضار شدند و تفهیم اتهام شدند. سیر رسیدگی به پرونده با قاطعیت و توجه ادامه خواهد داشت.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین جزئیات پرونده حمید نوری گفت: وکلای ایشان این فرصت را پیدا کردند که علاوه بر مسائل حقوقی و فنی مربوط به پرونده در زمینه مسائل شکلی، اعتراض شدید خودشان را بیان کنند. حق دسترسی حمید نوری به وکلای خود بسیار محدود شده است. براساس تقویمی که سوئد اعلام کرده است حدود ۱۵ جلسه تجدیدنظر در پیش دارد و تا نیمه آبان ماه به طول می انجامد و سپس رای صادر میشود. احتمالا این فرایند در دیوان عالی سوئد قابل پیگیری خواهد بود.
ستایشی گفت: در دیدار اخیر، تفاهمات حقوقی و قضایی خوبی بین قوه قضاییه ایران و شورای عالی قضایی عراق صورت پذیرفت. این تفاهمات متضمن اقدامات اجرایی در چارچوب یادداشت تفاهم سال ۹۹ بین دستگاه های قضایی دو کشور بوده است. از جمله اقدامات اجرایی، میتوانیم به همکاری مشترک در مقابله با تروریسم، ادامه همکاری در رسیدگی به پرونده شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و یارانش، همکاری مشترک قضایی در مبارزه با فساد مالی و اداری اشاره کرد. دو طرف در تبادل دانش و تجربیات، اطلاع رسانی و آموزش اتباع، هوشمندسازی نظامهای قضایی، تشکیل دادگاههای تخصصی تجاری و اختصاصی در تهران، بغداد و همچنین استانهای مرزی به توافق رسیدند. علاوه بر این، یک برنامه اجرایی همکاری بین دادستانی کل جمهوری اسلامی ایران و دادستانی عراق تهیه، تدوین و امضا شد.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی (خبرنگاران بازداشتی) گفت: با اهتمام ریاست شعبه مربوطه فرصت مطالعه برای وکلا فراهم شده است. وکلا با صرف وقت موسع به مطالعه پرونده پرداختند و تدارک دفاع کردند. وقت رسیدگی در مرحله دادگاه بدوی پرونده الهه محمدی 8 خرداد ماه و نیلوفر حامدی 9 خرداد تعیین شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه با احدی در حوزه اخلالگری اقتصادی تعارف ندارد و با قاطعیت تمام، برخورد خواهد کرد. برای ۱۰ نفر به اتهام مشارکت در اخلال کلان نظام اقتصادی، جعل سند و استفاده از سند مجعول کیفرخواست صادر شده است. پرونده این متهمین به منظور رسیدگی و تصمیم قانونی به دادگاه جرایم اقتصادی ارسال شده است. ۹ نفر شخص حقیقی هستند و ۱ نفر هم شخصیت حقوقی از مسئولین سابق که در این موضوع ذی مدخل بود. پس از انجام تحقیقات تکمیلی و اتخاذ تصمیم گیری در دادگاه نتیجه را عرض خواهیم کرد.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده شهادت شهید شهرکی رئیس پلیس آگاهی انتظامی شهرستان سراوان و همسرش گفت: 4 نفر از مرتبطین گروهک تروریستی جیشالظلم دستگیر شدند. همگی به اتهام حمل و نگهداری سلاح و تحصیل مال مسروقه و معاونت در دو فقره قتل عمدی و عضویت و هواداری از گروهک جیش الظلم تفهیم اتهام شدند. پرونده در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است و شناسایی سایرین متهمان ادامه دارد.
ستایشی گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۱ هزار خانواده زندانی تحت پوشش قرار گرفتند. در راستای آزادی زندانیان، اقدامات مختلفی از جمله کمکهای بلاعوض، مذاکره با شکات و جلب رضایت آنها و حتی پرداخت حق الوکاله برای حدود یک هزار و ۸۴۵ مددجو مورد اقدام شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: اهتمام قوه قضاییه آن است که سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی، کارگاهی بزرگ برای تربیت روح مددجو و حمایت از خانواده او باشد. در این زمینه در سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، اقدامات مختلفی از قبیل کارآموزی و کمک به اشتغال مددجو حین و پس از دوره زندان و حمایت از خانواده آنها برنامه ریزی و اجرایی شده است. استمرار و ادامه یافتن این حمایتها نیازمند کمک سایر دستگاه ها و نیز همراهی و مردم و خیرین در سراسر کشور است. در حال حاضر حدود ۲۳۰ انجمن حمایت از زندانیان در سراسر کشور فعالیت دارند.
انتهای پیام/